Traditional Chinese Nutrition

Part 2: Food choice and nutritional evaluation

K. Schiele, Heilbronn

Traditional Chinese Medicine Nutrition or Five Element Nutrition is part of the Traditional Chinese Medicine , a special type of the ancient Chinese art of healing adapted to Western Europe and United States conditions.

Part 2 of the contribution describes the way in which food is chosen and prepared. Food choice and preparation are evaluated in the light of usual nutrition and dietetics.

Key words: Daoism, five element nutrition, Qi, TCM, yin-yang-principle

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs-Umschau 02/07 ab Seite 60.

Das könnte Sie interessieren
Unsoziale Medien weiter
© Mizina/iStock/Getty Images Plus
Regionale Hülsenfrüchte in der Ernährung weiter
Gewappnet für den Berufseinstieg weiter
Hochverarbeitete Lebensmittel (UPF) – Blick in die Praxis weiter
© mi-viri/iStock/Getty Images Plus
Evidenzbasierte Ernährungsempfehlungen zur Vorbeugung und Unterstützung bei metabolischen... weiter
© Feodora Chiosea/iStock/Getty Images Plus
Ernährungspsychologie im Kontext der Ernährungswissenschaft weiter