Traditional Chinese Nutrition

Part 2: Food choice and nutritional evaluation

K. Schiele, Heilbronn

Traditional Chinese Medicine Nutrition or Five Element Nutrition is part of the Traditional Chinese Medicine , a special type of the ancient Chinese art of healing adapted to Western Europe and United States conditions.

Part 2 of the contribution describes the way in which food is chosen and prepared. Food choice and preparation are evaluated in the light of usual nutrition and dietetics.

Key words: Daoism, five element nutrition, Qi, TCM, yin-yang-principle

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs-Umschau 02/07 ab Seite 60.

Das könnte Sie interessieren
Wechsel im Redaktionsteam weiter
Ernährungsberatung von Familien nach der Diagnose Erdnuss-/Nussallergie weiter
Der VDOE im Gespräch mit Wissenschaft, Praxis und den Fachkräften von morgen weiter
Digitale Zukunft gestalten: Der elektronische Heilberufsausweis (eHBA) und die... weiter
Erstes Forschungsvorhaben zum 16. DGE-Ernährungsbericht analysiert die Situation der... weiter
Pflanzliche Speisefette und -öle, Teil 10 weiter