Traditional Chinese Nutrition

Part 1: Basics and principles

K. Schiele, Heilbronn

Dietetics in Traditional Chinese Medizine or five element nutrition is a part of Traditional Chinese Medizin , a special type of ancient Chinese art of healing, adapted to western Europe and united states circumstances.

Part 1 of the article describes the historical background and basic principles of TCM. Educational and scientific societies in Europe which focus on TCM were listed.

Key words: TCM, five element nutrition, Daoism, yin-yang-principle, Qi

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs-Umschau 01/07 ab Seite 4.

 

Das könnte Sie interessieren
Wechsel im Redaktionsteam weiter
Ernährungsberatung von Familien nach der Diagnose Erdnuss-/Nussallergie weiter
Der VDOE im Gespräch mit Wissenschaft, Praxis und den Fachkräften von morgen weiter
Digitale Zukunft gestalten: Der elektronische Heilberufsausweis (eHBA) und die... weiter
Erstes Forschungsvorhaben zum 16. DGE-Ernährungsbericht analysiert die Situation der... weiter
Pflanzliche Speisefette und -öle, Teil 10 weiter