Traditional Chinese Nutrition

Part 1: Basics and principles

K. Schiele, Heilbronn

Dietetics in Traditional Chinese Medizine or five element nutrition is a part of Traditional Chinese Medizin , a special type of ancient Chinese art of healing, adapted to western Europe and united states circumstances.

Part 1 of the article describes the historical background and basic principles of TCM. Educational and scientific societies in Europe which focus on TCM were listed.

Key words: TCM, five element nutrition, Daoism, yin-yang-principle, Qi

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs-Umschau 01/07 ab Seite 4.

 

Das könnte Sie interessieren
Tausend und ein Kalender weiter
Von der Wissenschaft in die Kita-Küche: 30 Jahre Zusammenarbeit mit den Wirtschaftsküchen... weiter
VDOE verleiht OECOTROPHICA-Preis 2025 und vernetzt Preisträger*innen weiter
Diätassistent*innen – auch stark in Prävention weiter
Prof. Dr. Britta Renner ist neue DGE-Präsidentin weiter
Lebensmittelverarbeitung weiter