Food Allergies

Angelika Paschke, Hamburg

Problems with food allergies and other adverse reactions to food are still a challenge for science.

A great deal of diagnostic and therapeutic research is still needed to help the continuously increasing number of allergic patients and this must be coupled to improved characterisation of the allergens. Nevertheless, even if allergen structures are precisely known, therapy has been improved and the ingredients in prepacked foods are fully declared, there will still be no absolutely safe food for allergic patients. As there are marked individual differences in the pathogenesis, symptoms, and sensibilisation, individual allergic patients will remain at risk.

Keywords: Allergy, food intolerance, food labelling, crossreaction, epitope

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs Umschau 01/09 ab Seite 36.

Das könnte Sie interessieren
Unsoziale Medien weiter
© Mizina/iStock/Getty Images Plus
Regionale Hülsenfrüchte in der Ernährung weiter
Gewappnet für den Berufseinstieg weiter
Hochverarbeitete Lebensmittel (UPF) – Blick in die Praxis weiter
© mi-viri/iStock/Getty Images Plus
Evidenzbasierte Ernährungsempfehlungen zur Vorbeugung und Unterstützung bei metabolischen... weiter
© Feodora Chiosea/iStock/Getty Images Plus
Ernährungspsychologie im Kontext der Ernährungswissenschaft weiter