Mustard isothiocyanates (ITC) with chemopreventive activity

Thorsten Stahl, Wiesbaden, Georg Haider, Düsseldorf, Volker-Mersch-Sundermann, Richard Gminski

Isothiocyanates are secondary plant metabolites, some of which are found at high concentrations in Brassicaceae after destruction of the plant cells.

Many medical studies have shown that isothiocyanates exhibit chemopreventive activity, indicating that consumption of different types of Brassicaceae should support human health.

Keywords: Secondary plant metabolites, glucosinolates, chemoprevention, Brassicaceae, mustard types.

Sie finden den Artikel in deutscher Sprache in Ernährungs Umschau 02/09 ab Seite 74.

Das könnte Sie interessieren
Erweitern wir unseren kulinarischen Horizont! weiter
Wasser für die menschliche Ernährung – wo liegen die Unterschiede? weiter
Wasser! Die globale Perspektive weiter
Netzwerktreffen A-D-E-K am 14. November 2025 in Frankfurt a. M. weiter
Aktualisierte Empfehlungen zur Anerkennung des ernährungsbedingten Mehrbedarfs für Kinder... weiter
DGE-Kongress 2025: Was unsere Lebensmittelauswahl bestimmt weiter